Val stečajeva ove godine zahvatio Sloveniju

Bez autora
Sep 05 2011

U prvih su šest mjeseci ove godine u Sloveniji pokrenuta 353 stečajna postupka nad poduzećima, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 52 posto. Prema podacima Poslovnog registra, prošle je godine osnovano nešto više od 5000 poduzeća, odnosno 10 posto manje nego u prethodnoj godini. Lani je na godišnjoj razini za čak 55 posto narastao broj poduzeća koja su prestala poslovati. Godine 2010. pokrenuto je 437 stečajnih postupaka, 61 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a broj prisilnih nagodbi istovremeno se povećao za 169 posto na 35. Prošlu su godinu društva zaključila s najgorim poslovnim rezultatom u zadnjih pet godina.

Val stečajeva ove godine zahvatio SlovenijuU prvih su šest mjeseci ove godine u Sloveniji pokrenuta 353 stečajna postupka nad poduzećima, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 52 posto.

Prema podacima Poslovnog registra, prošle je godine osnovano nešto više od 5000 poduzeća, odnosno 10 posto manje nego u prethodnoj godini. Lani je na godišnjoj razini za čak 55 posto narastao broj poduzeća koja su prestala poslovati.

Godine 2010. pokrenuto je 437 stečajnih postupaka, 61 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a broj prisilnih nagodbi istovremeno se povećao za 169 posto na 35. Prošlu su godinu društva zaključila s najgorim poslovnim rezultatom u zadnjih pet godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik